Inici » Itineraris literaris

L’Ateneu Barcelonès

14 juny 2010 Sense Comentaris

L’Ateneu Barcelonès acompanya des de fa més de cent cinquanta anys la societat i la cultura catalanes amb la voluntat de ser present en el debat intel·lectual i de participar activament en la promoció i el desenvolupament del país. Els cognoms més ilustres de l’ art i la cultura, de la política i l’ economia, del pensament i de l’ escriptura, han trobat en l’ Ateneu –tal com deia Josep Pla- un refugi idoni per pensar, debatre, explicar i difondre tota mena d’idees i projectes que en moltes ocasions han estat cabdals per a Catalunya.

Jardí romàntic

Jardí romàntic

Dins de l’Ateneu destaca la Biblioteca. La Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès té la missió de conservar, gestionar i difondre els seus fons moderns i patrimonials, i ésser un centre d’informació i de servei orientat al públic investigador en general, i particularment als socis i a l’alumnat de l’Ateneu. Es tracta d’una moderna biblioteca de recerca en el camp de les Humanitats, la Literatura i les Ciències Socials, integrada en el sistema de lectura de Catalunya, i especialitzada en l’estudi del XIX i primer terç del XX, que dóna accés públic al seu fons bibliogràfic i hemerogràfic, en especial als investigadors.

Sala de la Cova a la Biblioteca

Sala de la Cova a la Biblioteca

De l’Ateneu es poden explicar moltes coses… Si teniu algún dubte sobre la seva història només cal que us posseu en contacte amb nosaltres.

Dimecres, més sobre el primer amor d’en Daniel…

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.