Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Poesia

Us recomanem la poesia d’Adonis

22 agost 2013 Sense Comentaris

Ali Ahmad Said Esber, més conegut pel pseudònim d’Adonis, és un reconegut poeta, assagista i crític siri nascut al petit poble d’Al Qassabin l’any 1930.

El 1957 edita a Beirut el seu primer llibre de poemes Primeros poemas, i Hojas al viento (1958). Als anys 60 publica els poemaris: Canciones de Mihyar el de Damasco (1961) i Libro de las huidas y las mudanzas por los climas del día y de la noche (1965).L’any 1971 publica un llibre que suposa un canvi en la seva poesia Epitafio para Nueva York, on els seus versos s’aproximen a la prosa.

Adonis ha estat considerat en diverses ocasions com a candidat al Premi Nobel de Literatura. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis literaris com el Nâzim Hikmet, el Nonino o el Struga .

L’autor ha publicat més de 20 poemaris en àrab i està considerat com el gran renovador de la poesia àrab contemporània. Amb la seva poesia va revolucionar el llenguatge poètic al adoptar els versos lliures i els poemes en prosa.

És autor de versos innovadors, i als seus poemes també hi són presents elements de la tradició àrab. Adonis és conscient que les seves paraules actuen com a mitjanceres entre la cultura oriental i occidental i assumeix aquesta responsabilitat.

Aquí teniu un tast d’un poema extret de la seva obra Libro de las huidas y las mudanzas por los climas del día y de la noche. Guadarrama : Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, 2012.

¡Hembra de pecado y fango,

deslumbrante seductora!

¡Ciudad cuyo nombre era Damasco…!

Ayer,

el día, los poemas y yo llegamos a tu Vega

e irrumpimos en el portal de la esperanza.

Imploramos el socorro de los árboles,

pedimos auxilio a las aguas y los prados

y con ellos tejimos mesnadas y estandartes

para invadir tu oscuro firmamento.

Aún seguimos tejiendo, Damasco,

y ni la muerte podrá distraernos.

¿Estará ya en sazón, Damasco,

nuestra paz o nuestra muerte?

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.