Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana En caure la tarda

9 setembre 2013 Sense Comentaris

En caure la tarda/Jordi Coca. Barcelona: Edicions 62,2012

En caure la tarda/ Jordi Coca eBiblio

Jordi Coca és doctor en Arts Escèniques, escriptor i dramaturg català nascut a Barcelona l’any 1947. És considerat un dels membres destacats de l’anomenada generació literària dels 70 i ha guanyat diversos premis literaris, entre els que destaquen el premi Documenta, el premi Josep Pla, el Premi Nacional de la Crítica, el Ciutat de Palma, el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil i el Premi Sant Jordi de novel•la entre altres. Gran part de la seva carrera professional ha estat vinculada al Institut del Teatre.

En caure la tarda és la seva dissetena novel•la i ens conta la història de Miquel Gironés, barceloní de 64 anys que pateix els inconvenients d’envellir mentre recorda diversos episodis de la seva vida. Es recorda especialment de Ester, la seva dona, que va morir en un accident de trànsit; l’Agnès, la germana d’Ester amb qui va tenir una aventura; la Rita, la seva segona parella estable, amb la qual no es va acabar d’entendre; el Perís, el seu soci ficat a negocis tèrbols i els seus pares, entre altres.

La novel•la té com escenaris els districtes d’ Horta-Guinardó, Sant Martí, l’Eixample, Ciutat Vella, Gràcia, Sants i Sarrià-Sant Gervasi.

En conclusió, es tracta d’una novel•la narrada en primera persona, que ens conta la història d’una persona gran i els seus pensaments envers un món que canvia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.