Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Los mil días: Etapa 0

12 juliol 2013 Sense Comentaris

   Iniciem una nova ruta i seguim per camins poc tocats per la literatura, concretament ens centrem en el Districte de Nou Barris, tot i que el llibre parla de més parts de Barcelona. Aquest cop el llibre escollit és Los mil días , que és un recull de 24 relats curts, que ens parlen de l’emigració, de la postguerra, problemes familiars i laborals.

    L’autor del llibre és Juan Manuel López Hernández,  escriptor i professor de noves tecnologies, que va néixer a Barcelona el 1951.Va iniciar la seva activitat literària al grup “García Lorca” i en la revista “Jovenes”. Als anys 70 va escriu diversos articles per revistes de Nou Barris i el poema “Tres mentiras y una negación”. Durant els anys 80 va forma part del Grup Fènix en l’Ateneu de Nou Barris i escriu “Boceto comentado de un personaje sin nombre” i va obtenir  un accèssit del premi “El Taller de Poesia” que convocava CCOO. A finals del anys 80 va escriure “Ciudad Meridiana” i “Un sueldo cada mes”. Als anys 90 escriu el poemari “No sujetar las puertas” i una sèrie de relats curts. Durant l’any 2000 reescriu els llibres Boceto comentado por un personaje sin nombre, Ciudad Meridiana i Un sueldo cada mes i els reuneix en un llibre titulat Sedimento. A més escriu Los mil días y La comuna de Lugares. L’any 2009 la Fundación Cultura y Progreso va incloure un dels poemes de “No sujetar las puertas”, com a finalista, en el poemari commemoratiu dels cent anys de la Casa del Pueblo.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.