Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Poesia

Exposició Pasolini Roma

18 juliol 2013 Sense Comentaris

Fins el 15 de setembre teniu l’oportunitat de gaudir de l’exposició Pasolini Roma al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Carrer Montalegre, 5. 08001 Barcelona Preu: 6 €

Horari: De dimarts a diumenge, d’11 a 20 h.
Dijous,d’11 a 22 h.


La mostra s’apropa a l’escriptor i cineasta italià Pier Paolo Pasolini (1922-1975) a través de les seves relacions amb Roma. I aquest acostament significa entrar de dret en tot el que constitueix i defineix Pasolini: la poesia, la política, el compromís civil, el sexe, l’amistat, el cinema.

PASOLINI ROMA s’estructura en sis apartats cronològics que corresponen a sis etapes vitals i creatives de Pier Paolo Pasolini. S’inicia amb l’arribada a Roma el 28 de gener de 1950 i es tanca el 2 de novembre de 1975, quan el seu cos va ser trobat sense vida prop d’Òstia.

Amb aquesta exposició, el visitant podrà submergir-se en la importància que la capital italiana va tenir per a Pasolini. Més enllà d’un teló de fons de les seves novel·les i pel·lícules, Roma fou per al gran autor un camp permanent d’estudi i reflexió. Amb aquesta ciutat, Pasolini va tenir una gran història d’amor, amb tot el que això comporta. És per això que podem parlar d’una Roma anterior i una posterior a Pasolini, ja que amb les seves obres va crear un nou imaginari de la ciutat. Ha estat coproduïda pel CCCB, la Cinémathèque Française de París, el Palazzo delle Esposizioni de Roma i el Martin Gropius Bau de Berlín.

 

Poesia de Pier Paolo Pasolini a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.