Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Parlem amb… Rafael Cadenas a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

18 juny 2013 Sense Comentaris

La Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoreda rebrà en el marc del programa Parlem amb… al poeta veneçolà Rafael Cadenas.

Rafael Cadenas, un dels grans poetes de la literatura hispanoamericana, conversarà amb un seguit de poetes que recitaran els seus poemes: Mario Campaña, Antoni Clapés, Cristina Falcón, Rodolfo HäslerJuan Pablo Roa, Carlos Vitale i Esther Zarraluki.

Dijous 20 de Juny de 2013, 19 hores

Sala d’actes, Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoreda

(Activitat gratuïta / Aforament limitat)

Nota biogràfica

RAFAEL CADENAS va néixer el 8 d’abril de 1930 a Barquisimeto  (Veneçuela). Poeta, assagista i professor. A la seva joventut va començar a escriure poesia i va publicar el seu primer poemari  Cantos iniciales el 1946, a una impremta local de la seva ciutat. Gairebé a la vegada va interessar-se per la política militant al Partido Comunista de Venezuela. Per aquest motiu, va ser empresonat i va haver d’exiliar-se a l’illa de Trinidad fins el 1957. Aquí va aprendre l’anglès, que li va permetre llegir i traduir a poetes anglosaxons com D.H. Lawrence o Walt Whitman.

De retorn a Veneçuela, a Caracas va escriure i publicar Una isla (1958) i  Los Cuadernos del destierro (1960).

El seu poema “Derrota” publicat el 1963 ha esdevingut representatiu de la generació de poetes veneçolans dels anys seixanta. Els seus poemaris —Una isla, Los cuadernos del destierro, Falsas maniobrasMemorial, IntemperieGestionesAmante—, així com els llibres en prosa —Realidad y Literatura, En torno al lenguaje, Anotaciones, Dichos, Apuntes sobre San Juan de la Cruz— es troben reunits a Obra entera (2000).

Darrerament ha estat guardonat amb el Premio FIL de Literatura en Lenguas Romances (2009) atorgat a la Fira Internacional del  Llibre de Guadalajara (Mèxic).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.