Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Sauna

14 juny 2013 Sense Comentaris

Sauna / Maria Jaén.

Després d’Amorrada al piló la següent obra de Maria Jaén torna a tractar poc o molt els mateixos temes, i amb un estil semblant. Tenim una història, no tant marcadament eròtica, d’un triangle amorós, tot i que dir-ne triangle és simplificar una mica massa. Tenim l’Eva, juntada amb el Pol, de tant en tant l’Eva s’entén amb un amic de la infància del Pol, el Joan, i el Pol amb una amiga de l’Eva, l’Alina. Totes aquestes persones semblen confluir al voltant de la Laura, primer l’Eva se la troba en una sauna i queda captivada per la seva bellesa, ella que només s’havia interessat pels homes. Una nit de borratxera el Pol també es troba la Laura, a qui idealitza i dibuixa sense parar fins que la torna a trobar. La Laura toca en un grup i surt amb un dels membres, el Jhonny, que treballa a la botiga d’antiguitats del Joan i tanca així el cercle.

Som als vuitanta, en una societat que no recorda gens a l’actual: ni crisi, ni atur, ni telèfons mòbils; en una Barcelona que tampoc sembla molt la d’ara, amb bars plens de fum i música en directe i hotels a tres mil pessetes l’habitació… Les coses han canviat molt, tant que costa de creure. Però les ganes de passar-ho bé i un buscar relacions sinó profundes almenys plaents, això no sembla constant. No són els mateixos personatges, però podem pensar que són els d’Amorrada al piló uns pocs anys després, una mica assentats, aparentment.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.