Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 24

15 març 2010 Sense Comentaris

Pàg. 318-319:

El transatlàntic Ciudad de Cádiz de la companyia Transmediterránea, cedit pel generós marquès consort de Comillas, s’allunyava amb lentitud. A coberta, la banda de música del batalló tocava la marxa reial, que es distorsionava estranyament per efecte de la calitja. Eren dos quarts de quatre i el sol queia a plom.
Mentrestant, al moll, la policia vigilava de prop. No volien que es repetissin els incidents d’altres dies, amb la multitud incitant els soldats embarcats a llençar les armes a l’aigua. Dos dies enrere, durant un altre embarcament de tropa, van arribar a disparar trets intimidatoris a l’aire i van acabar enduent-se detingudes moltes persones. (…)
Des de les oficines portuàries de la companyia Transmediterránea, bevent gotets de llimonada fresca, una nodrida comissió de dames de l’aristocràcia i de l’alta societat barcelonines seguien el vaixell amb els binocles d’anar al Liceu. Totes satisfetes, havien acomplert l’objectiu del dia: lliurar medalles de la Mare de Déu de Guadalupe a la tropa que embarcava cap a Melilla, tot i el boicot dels esvalotadors professionals. I no sols això, sinó que també havien repartit escapularis i petaques metàl·liques amb cigarrets. No pas a tothom, és clar, era un acte simbòlic.

Presidia l’esforçada comissió de dames la senyora marquesa de Castellflorit. Amb les seves iniciatives benèfiques recaptaven diners per a les famílies que quedaven desemparades per la marxa a la guerra dels reservistes casats i amb fills.”Ver La Felicitat – Vint-i-quatrena parada en un mapa más grandeEl Ciudad de Cádiz

El Ciudad de Cádiz


Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.