Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana….I el món gira

3 juny 2013 Sense Comentaris

I el món gira/ David Cirici. Barcelona: Columna, 2011

David Cirici és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1954. Llicenciat en filologia catalana, és membre del PEN català i l’AELC. Ha estat professor de llengua i literatura catalana i guionista de televisió. Actualment, treballa en l’àmbit de la comunicació i la cultura. Amb I el món gira va guanyar el premi Prudenci Bertrana de 2011.

La novel•la comença quan Ricard Moja, president del Museu Goldstein, és acusat de desviar diners del museu al seu patrimoni personal. Res Benito és un artista, protegit per Ricard té l’encàrrec de fer un mural per al Liceu. Finalment, Eduard Moja, pare del Ricard, encarrega al treballador social Rubén Montesinos que busqui la seva filla Lídia, desapareguda a l’India fa 30 anys.

Els escenaris de la novel•la abasten els districtes de Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi, Eixample i en menor mesura Horta-Guinardó i Nou Barris.

En conclusió, es tracta d’una novel•la , a estones amb sentit de l’humor,que parla de corrupció, evocant el cas Millet i també tracta altres temes com la relació del poder amb l’art i l’evolució de les utopies de joventut.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.