Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Javier Pérez Andújar a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé

3 maig 2013 Sense Comentaris

Aquest mes de maig, al Club de Lectura de Novel·la Barcelonina, comentarem l’obra Paseos con mi madre, del Javier Pérez Andújar, i tindrem el luxe de fer-ho amb la presència del mateix autor.

Serà el proper dimarts 7 de maig, a les 19h. en format d’activitat oberta, a la qual esteu tots convidats.

Com sempre, us oferim també la fitxa de lectura que compartim dins del Club.

Realment en aquest llibre l’autor passeja. Passeja i reflexiona. Passeja pel temps i per l’espai, per la memòria pròpia i les memòries col·lectives, fa l’efecte que no queda racó de Barcelona i rodalies per comentar… barris, carrers, gent, tarannàs… aquí en va una mostra:

No hay manera de estar cerca de Barcelona si antes no lo estuvieron tus antepasados. A Barcelona hay que acercársele en el tiempo. Aquí el espacio, los montes como Montjuïc, el Carmel, la Muntanya Pelada, el Turó de la Peira…, es para los que no tienen nada. En Barcelona el espacio es un eufemismo con que referirse a la especulación. Se utiliza la palabra espacio principalmente con el significado de local comercial. […] Nadie pertenece a Barcelona por el mero hecho de vivir en ella, ni siquiera de haber nacido en la ciudad. En Barcelona se está en el cuarto de los invitados durante un par de generaciones, y luego ya se accede al cuarto de servicio. Porque de Barcelona solo se es por familia y por dinero, en riguroso orden.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.