Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 22. Primera part

9 març 2010 Sense Comentaris

La plaça que comentem, que forma l’entrada de l’església, havia estat cementiri dels mercedaris i porta fins fa poc el nom de Fossar de la Mercè. Un any, per Tots Sants, va produir-s’hi una escena violenta. Un grup de mallorquins i un altre de genovesos van discutir-se. Aquests van empaitar arma en ma un mallorquí. En veure’s perseguit es refugia al fossar, que estava ple de gent que feia oració pels difunts allí enterrats. Els de dins del fossar, en veure que passava, van tractar de tancar la porta, però no van ésser a temps d’evitar que els genovesos apunyalessin el mallorquí, que va morir a l’acte. La gent del fossar va avalotar-se, va anar al baluard del vi i va disparar els canons contra les galeres genoveses a que pertanyien els mariners autors del crim. El tumult es va estendre per la ciutat i la gent va calar foc a la casa que els genovesos germans Judice tenien al carrer de Montcada.

Amades, Joan. Història i llegendes de Barcelona. Pág.474

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.