Inici » Activitats, Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Premi Crexells 2013

4 maig 2013 Sense Comentaris

Les novel·les No et miris el Riu, de Mònica Batet, Sense alè, de Josefa Cantonijoch, i La dóna que és va perdre, de Marina Espasa, han estat proclamades aquest dimarts finalistes del Premi Crexells 2013, que atorga l’Ateneu Barcelonès, segons ha informat la institució.

El jurat del premi, compost per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla (secretari) i Lluís Reales (president), ha seleccionat aquestes obres com les tres millors novel·les en català publicades durant el 2012.

Aquest any el Crexell, el premi de novel·la més antic en llengua catalana, celebra la seva XLII edició, i aposta un altre cop pel foment de la lectura. Com a novetat, la votació s’ampliarà als clubs de lectura de la xarxa de Biblioteques de Catalunya, que juntament amb els socis de l’Ateneu, escolliran l’obra guanyadora.

Durant els propers mesos, l’Ateneu Barcelonès programarà un cicle d’activitats (cicle “Coneix l’autor i la seva obra”) obert a tothom per a donar a conèixer als ciutadans cada autor i la seva obra, de la mà dels propis escriptors i crítics literaris.

Des del 3 al 16 de juny, tindrà lloc el període de votació per escollir el Premi Crexells d’aquesta quarantadosena edició.

El guanyador del Premi Crexells 2013 serà proclamat el 21 de juny, en el marc d’un acte festiu anomenat La Revetlla Literària, al jardí de l’Ateneu Barcelonés.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.