Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 22

3 març 2010 Sense Comentaris

Desprès de visitar l’antic emplaçament de l’Illa de Maians ens adrecem a la Plaça de la Mercè:

Pàg. 102:

“A finals de 1899, però, va resoldre de plantar el poble i, tal com s’ha dit, anar-se’n a Barcelona. Això era per la diada de Sant Esteve. Van celebrar el canvi d’any i abans d’acabar el mes de gener de 1900, ella i tot el seguici estaven instal·lats en un palauet de la plaça de la Mercè. Pagat al comptat i amb duros de plata sorgits
d’un cofret ple. També com els pirates. Era un casalot gran i decadent que pertanyia a un noble arruïnat. Tenia entrada pròpia per a cotxes i autos, garatge i dues plantes, on, a part de les habitacions dels amos i les del servei, destacaven un gran menjador de sostre bellament decorat i un saló encara més gran, ple de miralls, apte per prendre cafè, passar un rosari en grup o celebrar un gran ball de carnaval.”Ver La Felicitat – Vint-i-dosena parada en un mapa más grande

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.