Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 21. Primera part

2 març 2010 Sense Comentaris

Antiga illa litoral de Barcelona situada prop de la costa, aproximadament a l’espai ocupat actualment pel Port Vell.

Formada pels corrents predominants del nord-est, era un dels impediments per a la construcció i desenvolupament del port. Amb el progrés de la sedimentació, i especialment arran de la construcció del moll de la Santa Creu (s. XV) quedà incorporada a terra ferma. El 1985 el seu caràcter de lloc històric oblidat inspirà el títol d’un llibre de Quim Monzó.

Font: Enciclopèdia de Barcelona vol 3. Directors: Ramon Alberch i Fugueras i Jesús Giralt i Radigales. Enciclopedia catalana 2006

Quim Monzó (Barcelona 1952) va començar a publicar a principis dels 70 en diaris de Barcelona i Madrid, sobre les guerres d’Irlanda del Nord, Vietnam i Cambotja. L’any 1982 va anar becat a Nova York per estudiar literatura contemporània nord-americana. Ha traduït contes, novel·les i obres de teatre. Ha escrit guions per a la ràdio, la televisió i el cinema. És col·laborador habitual de La Vanguardia i Catalunya Ràdio. Ha publicat 10 llibres de narrativa i 8 d’articles. Ha guanyat el Premi Nacional de Literatura, el de narrativa Ciutat de Barcelona, el de novel·la Prudenci Bertrana, el de novel·la El Temps, el Lletra d’Or al millor llibre de l’any, el dels escriptors catalans i quatre vegades , el premi de la Critica que atorga Serra d’Or.

L’Illa de Maians és un conjunt de relats publicat el 1985 i va guanyar el premi de la crítica Serra d’ Or 1986.

Font: www.quadernscrema.com

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.