Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana…Peores maneras de morir

19 abril 2013 Sense Comentaris

Peores maneras de morir/Francisco González Ledesma. Barcelona: Planeta, 2013

Peores maneras de morir/Francisco González Ledesma eBiblio

Per Sant Jordi us volem recomanar la més recent novel·la de l’escriptor Francisco González Ledesma, Peores maneras de morir.
És aquesta la darrera de la sèrie de novel·les protagonitzada pel carismàtic i cínic inspector de policia Méndez, un home amb pocs escrúpols per de saltar-se  la llei quan la seva ètica personal li ho demana. En aquest cas el brutal assassinat de dues joves al Raval que provenen de mons ben diferents, fa sospitar l’inspector que una de les noies ha mort per que la empaitaven i que l’altra ha mort per trobar-se en el lloc i moment equivocat.
La investigació el porta a descobrir que darrere aquestes morts es troba una sòrdida organització dedicada al tràfic i prostitució de belles joves eslaves.
La Barcelona que s’hi reflexa ja no és com en altres novel·les protagonitzades per l’autor la Barcelona dels baixos fons, si no una Barcelona amb la cara més neta, més lluent però que tot i així, i sota aquest luxe i prosperitat amaga una veritat ben mesquina.

Francisco González Ledesma aporta una veu pròpia dins la novel·la negra espanyola. Ens mostra en una sola mirada el retrat dels barris més humils de Barcelona, la simpatia pels perdedors i un sentit de l’humor del tot cínic.
L’autor ha guanyat prestigiosos premis com ara el Premi Planeta (1984), el Premio Internacional de Novela Negra RBA (2007), el Mystère (1985 i 2005) o el Hammett (2002).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.