Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Exposició “Totes les formes d’amor”. Poesia gai-lèsbica a la Bib. Mercè Rodoreda

9 abril 2013 2 Comentaris

Des de fa més de vint-i-cinc anys i sempre al mes d’abril, se celebra als centres educatius dels Estats Units una jornada de protesta coneguda com el Day of Silence (Dia del Silenci). La protesta, que va començar a la Universitat de Virgínia i els darrers anys ha comptat amb la participació d’estudiants d’uns vuit mil centres educatius, consisteix en un vot de silenci contra l’assetjament i la discriminació de què són objecte tant gais i lesbianes com persones bisexuals i transsexuals.

Perquè totes les formes d’amor mereixen tenir veu i algú que l’escolti, la Biblioteca Mercè Rodoreda vol aprofitar aquesta jornada per recordar-nos que al llarg de la història de la literatura altres maneres d’estimar han hagut d’amagar-se entre línies, i proposar-vos un recorregut que ens ajudi a conèixer millor la poesia homoeròtica i cridar així l’atenció sobre el problema que representa l’assetjament cap a les persones amb una orientació sexual diferent, sobretot en els estadis de l’adolescència i pre-adolescència.

Entre el dia 8 i 21 d’abril , amb la col·laboració de la Coordinadora Gai, Lesbiana, Bisexual i Transsexual de Catalunya (CGLBT) exposarem un recull d’obres de poetes gais, lesbienes, bisexuals i transexuals al llarg de la història, des de Safo de Lesbos i Virgili fins a Sílvia Bel o Luis Cremades, passant a través de totes les èpoques i tradicions literàries. Un mural amb les imatges d’aquests poetes emmordassats representa aquest silenci de rebuig a la repressió de l’homosexualitat al llarg del temps. Aquest silenci només es trenca amb la poesia. Poesia que emana dels caps i els cors dels nostres poetes i que us podreu endur en fulls volants.

2 Comments »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.