Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana….Un día de mayo

6 maig 2013 Sense Comentaris

Un día de mayo/Paco Elvira. Barcelona: Galeria Valid Foto, 2011

Paco Elvira era un fotoperiodista nascut a Barcelona l’any 1948 i va morir al Massís del Garraf l’any 2013. Va estudiar Ciències Econòmiques on va fotografiar la lluita universitària durant els darrers anys del franquisme. Va fer diversos reportatges de temàtica social i ha estat enviat especial a diversos països. La publicació Photography Year Book  ha publicat en 2 ocasions les seves fotografies entre les millors de l’any i ha rebut els premis FotoPres de Naturalesa, el “Pica d’Estats” i el premi Civisme al millor reportatge solidari, fet a Kabul.  Col•laborava amb suplements dominicals i amb les agències Getty i A.G.E. Fotostock, activitat que combinava amb classes de fotoperiodisme a diverses universitats. Va publicar 8 llibres de fotografia i Un día de mayo era la seva primera novel•la.

El llibre comença quan el periodista Marc Altés rep una informació d’ un directiu de l’empresa Quimex Internacional, Andres Friedman, que vincula a la seva empresa i al polític Valentí Blancafort amb el tràfic d’armes. A partir d’això, Marc comença a investigar i viurà una odissea per diferents punts del món posant en perill la seva vida.

La  trama de la novel•la transcorre a Marbella, Belfast, Dubrovnik, pobles de Macedònia, Hong Kong i diferents punts de la geografia catalana. Tot i així Barcelona té un protagonisme major al de la resta de llocs i en concret els districtes de l’Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí.

En resum es tracta d’una novel•la negra de fàcil lectura, però molt interessant ja que ens parla del tràfic d’armes i de diferents conflictes internacionals que havia l’any 1992.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.