Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Hem celebrat el Dia Mundial de la Poesia amb “Oxímoron”

26 març 2013 Sense Comentaris

El 21 de març fou declarat per la UNESCO com a Dia Mundial de la Poesia, i aquest any 2013 varem commemorar aquesta data tant important per a nosaltres amb l’espectacle Bluesía, a càrrec del grup poètico-musical Oxímoron, compost per la Marian Reméntol i en Jaume Vendrell (rapsòdia), i pel Cesc Fortuny (guitarres i harmònica).

Mig centenar d’amics ens varen acompanyar en aquesta celebració on Poesia i Blues s’agafaven de la mà per dur-nos cap el territori del blues sureny nord-americà amb arrels als anys 20’s i 30’s, un blues rural amb sabor a Mississipí, a Carolina, a Louisiana, a Georgia…; gust al desassossec existencial dels cants a les plantacions, de solitud, i  melangia, i de tristor. Perquè el blues és tristor i ànima, és plany i sentiment.

Els ritmes que arrencava en Cesc de la guitarra al compàs de Blind Willie McTell i Sonny Boy Williamson II o de l’harmònica de Sonny Terry, encavalcaren amb els versos d’en Jaume Vendrell (El camino sufre de leucemia, Atajo informe hacia la dicha, Promesas –sobre les notes del tema central del film Paris-Texas de Ry Cooder) i de la Marian Reméntol (El vacío ya no puede engañarme, ¿Vendrás a recogerme?, La que escriber por debajo de mí).

Amor, sexe i consciència. Mecalització, estandarització, sistematització de la conducta; la reivindicació de la diferència davant allò homogeni, davant un món agressiu en contra de qui no vol caminar de bracet amb allò que rebutja. matèria poètica de primer ordre que ens arriba a hipnotitzar.

Com a colofó a l’acte, els assistents s’endugueren un obsequi de la biblioteca en motiu del Dia Mundial de la Poesia. Un punt de llibre realitzat per la biblioteca on es vinculaven pintura i poesia. Perquè Poesia, Pintura i Música són tres cares d’un mateix pla.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.