Inici » Destacat, General, Novetat

La Biblioteca de l’Ateneu recomana

9 març 2013 Sense Comentaris

Llegint pedres,escrivint ciutats

de Carles Carreras i Sergio Moreno.

Barcelona : Pagès, 2009. Demaneu la reserva del document

Llegint pedres, escrivint ciutats és el primer resultat d’una reflexió conjunta feta per antropòlegs, arquitectes, filòlegs i geògrafs sobre les complexes i bidireccionals relacions entre les ciutats construïdes i les ciutats escrites. En els diversos capítols s’analitzen maneres de veure i d’observar, mètodes i conceptes d’estudi de la literatura urbana, de la construcció de les ciutats i de la seva memòria i de la toponomàstica urbana. Els textos foren presentats en una primera versió en un curs de Els Juliols de la Universitat de Barcelona, l’estiu del 2006.

Els autors-editors  i coordinadors del llibre són professors de geografia humana a la Universitat de Barcelona. Són especialistes en temes urbans i de consum. Pertanyen a l’Observatori del comerç urbà de Barcelona i han publicat diversos articles i llibres conjunt.

En aquest enllaç trobareu una ben interessant ressenya feta per la Societat Catalana de Geografia,on els autors són socis.

Altres llibres dels autors que us poden interessar:

Geografia urbana de Barcelona : espai mediterrani, temps europeu / Carles Carreras i Verdaguer. — Vilassar de Mar : Oikos-Tau, 1993. Demaneu la reserva del document

 La Barcelona literària. Una introducció geogràfica / Carles Carreas. Barcelona : Proa, 2003.

La universitat i la ciutat / Carles Carreas. Barcelona : UB, 2001.

Botigues històriques de Catalunya / Carles Carreras (dir.) ; Sergio Moreno, Assumpta Ariño. — Manresa : Fundació caixaManresa ; Barcelona : Angle, 2006. Demaneu la reserva del document

Geografia humana / Carles Carreras. — 2a ed. — Barcelona : La Llar del llibre, 1982. Demaneu la reserva del document

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.