Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 16. Primera part

9 febrer 2010 Sense Comentaris

La plaça de l’Àngel és una plaça del Barri Gòtic que avui constitueix un eixamplament de la Via Laietana, entre la baixada de la Llibreteria i el carrer de Jaume I. Pren el nom de l’estàtua d’ un àngel de bronze, sobre una piràmide de marbre, que es col·locà el 1618 al centre de la plaça en memòria del miracle ocorregut durant el trasllat del cos de santa Eulàlia des de Santa Maria del Mar fins a la catedral, l’ any 878. L’escultura indicava una imatge de la santa que hi havia al centre de l’arc de la porta de la Ciutat, situada en aquest indret, entre dues torres de la muralla romana, perquè l’antic cardo maximus tenia la seva sortida per aquest lloc. Tot aquest escenari desaparegué durant el s. XIX. La plaça rebé diversos noms segons les èpoques: dels Corretges, del Blat, perquè s’hi feia el mercat i se’n conserva la famosa pedra, i dels Cabrits.

Font: Enciclopèdia de Barcelona vol 3.Directors: Ramon Alberch i Fugueras i Jesús Giralt i Radigales. Enciclopedia catalana 2006


Plaça de l'Àngel al 1895

Plaça de l'Àngel al 1895, mostrant un dels laterals que fou enderrocat al 1905 amb la construcció de la Via Laietana


Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.