Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Vallvi

1 març 2013 Sense Comentaris

Vallvi/Edgar Cantero. Barcelona: Proa, 2011

Vallvi/Edgar Cantero eBiblio

Sempre és una grata sorpresa veure que surten novel•les que tenen com escenari parts de Barcelona que no ha tocat molt la literatura. Aquest és el cas de Vallvi, l’acció de la qual transcorre principalment a Vallvidrera i Collserola. També Gràcia i Sarrià tenen un petit protagonisme.
L’autor és Edgar Cantero, guionista, escriptor i dibuixant nascut a Barcelona l’any 1981. Llicenciat en Humanitats, treballa com a guionista i dibuixant a la revista El Jueves. Amb la seva primera novel•la Dormir amb Winona Ryder va guanyar el premi Creixells de narrativa. Vallvi és la seva segona novel•la llarga després de escriure dos novel•les curtes: Bailey’s and Coke i Dies delenda.
El protagonista és el mateix autor que, acompanyat de la Punker, una amiga seva, decideix marxar a Vallvidrera en busca d’una noia de la que s’ha enamorat. Després de diverses peripècies, acaba a Torre Romesco de convidat a un sopar literari. Els problemes comencen quan un dels convidats apareix mort i un grup denominat Merry Men li encomana que trobi l’assassí, perquè si no li donaran a ell la culpa de la mort.
Finalment, cal destacar que es tracta d’una parodia de novel•la negra desenfadada i rocambolesca.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.