Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 15. Quarta part

30 gener 2010 Sense Comentaris

Continuem el nostre recorregut i ens aturem en un altre dels escenaris urbans desaparescuts:

Pàg. 28:

“Va travessar la plaça de l’Àngel i va enfilar pel carrer de la Tapineria, tot adormit però encara ple dels ressons de l’activitat diària. Durant el dia era un formiguer de vida i de botiguetes. En poc temps no en quedaria res. El carrer s’eixamplava una mica quan arribava a una botiga de làpides. Va observar-ne l’aparador: els bessonets orfes de can Tarrida no hi eren. Últimament se’ls trobava esperant-la repenjats indolentment, difunts i formals. Durant anys n’havia esborrat el record i fins i tot la cara. Casa seva era al costat mateix, a la Riera de Sant Joan. Vivia a l’últim pis i li agradava l’escala perquè tenia un pou en ple pati.

Dalt de tot hi havia una politja i durant anys, la gent s’havia fet pouar aigua pel forat de l’escala. La casa tenia data aproximada d’enderroc: entre sis i deu mesos. Potser abans i tot perquè les obres de l’anomenada Reforma anaven molt més ràpid del que s’havia previst.”

Pàg. 272:

“Van fer un recorregut una mica absurd, ja que per anar a la Riera de Sant Joan van fer tot el passeig de Colom i després tot el tros amunt de l’esplanada de la Reforma, fosca i perillosa. I si s’havien adonat que els estava seguint? De sobte va agafar-li por i es va aturar. Però no semblava pas això, perquè aquella parella no prenia cap precaució.”


Dibuix de Dionis Baixeras que mostra els enderrocs per a la construcció de la Via Laietana (font: Arxiu Històric de la Ciutat)

Dibuix de Dionis Baixeras que mostra els enderrocs per a la construcció de la Via Laietana (font: Arxiu Històric de la Ciutat)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.