Inici » Autor del mes, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Autor del mes: Jaume Benavente III

23 febrer 2013 Sense Comentaris

OBRA DESTACADA

Dietari de Porto / Jaume Benavente.  València : Perifèric, 2013. Demaneu la reserva d’aquest document

Dietari de Porto és un llibre singular, en el qual Jaume Benavente ens ofereix la seva peculiar aportació a la literatura de viatges i del jo, entrellaçant la seva mirada de Porto amb ficcions que sorgeixen a l’atzar mentre deambula per la ciutat durant dotze dies de tardor.

Impressions del paisatge, la quotidianitat dels barris, alguna conversa, també algun incident inquietant i de fons el riu Douro i la terra silenciosa del Nord portuguès són l’amalgama de materials amb els que l’autor construeix un relat sobre la melangia, la mirada i el viatge literari.

Dietari de Porto s’inscriu en el cicle narratiu portuguès i atlàntic de l’autor, en el qual ja trobem les novel·les Camps de lava, Masurca de Praia i Llums a la costa així com el dietari Viatge d’hivern a Madeira.

Per il·lustrar aquesta lectura us adrecem a un interessant article escrit per la professora de la UB i crítica literària Anna Maria Villalonga  http://elfilariadna.blogspot.com.es/2013/01/dietari-de-porto-de-jaume-benavente.html

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.