Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana….Enigma

1 febrer 2013 Sense Comentaris

Enigma/ Antoni Casas Ros: Barcelona: Seix Barral, 2010

Antoni Casas Ros va neixer el 1972 a la Catalunya francesa. Amb la seva primera novel•la El teorema de Almodóvar va ser finalista del premi Goncourt a la primera novel•la i  va guanyar el premi al Millor Llibre novel de l’any 2008 de la Llibreria Sintagma i amb el llibre Mort au Romantisme va ser finalista del Premi Goncourt de Relats. La seva tercera novel•la, la segona publicada a Espanya, és Enigma.

Enigma ens conta la vida de quatre personatges, que es va creuant. Joaquim és un professor de literatura d’ humor variable, que no aconsegueix publicar els seus llibres i té un estrany sindrome envers les novel•les que considera mal acabades. Zoé és una jove estudiant, alumna de Joaquim que es queda l’estiu a Barcelona. Naoki és una bella noia japonesa muda a causa d’un fet del passat que la va traumatitzar. Finalment, Ricardo és un poeta, que a més treballa com a assassí a sou.

La història es desenvolupa principalment a la Barceloneta i en menor mesura en el Barri Gòtic.

Es tracta d’una novel•la curta original que parla de la relació que s’estableix entre personatges, que tenen un vincle molt fort amb la literatura.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.