Inici » Destacat, General, Itineraris literaris, Novetat

Drakcelona: Ruta dels dracs de Barcelona I

12 gener 2013 Sense Comentaris

Barcelona és una ciutat coneguda com a bressol i llar de dracs. Hi ha documentats més de cinc-cents. Des dels gaudinians i modernistes dels segles XIX i XX fins els medievals dels segles XII i XIII.

Però realment, què sabem d’aquestes majestuoses i màgiques bèsties? Com arribaren a Catalunya, com s’instal·laren a la ciutat, i perquè encara desen geloses tresors prenyats de missatges….?

El drac (del llatí draco, i aquest del grec δρακον, “víbora” o “serp”) és un animal mitològic que apareix en diverses formes en bastants cultures de tot el món, amb diferents simbolismes associats. És especialment molt conegut arreu d’Europa i Àsia. En la mitologia catalana té uns trets especials. Present a la corona del rei Jaume I, el drac és també un dels principals símbols heràldics de Catalunya i del País Valencià.

El drac és un element recorrent en cercaviles i correfocs a Catalunya. La Llegenda de Sant Jordi i el Drac és emblemàtica, que hom situa a Montblanc (Conca de Barberà), així com la Llegenda del Drac de Sant Llorenç del Munt (Vallès Occidental i Bages) que, al segle IX, fou vençut pel comte Guifré el Pilós.

Tot això, i més, intentarem respondre passejant pels carrers de la nostra ciutat, la ja coneguda arreu com Draco Barcino

Més  informació al llibre del fotògraf  Josep Martínez. Drakcelona : ciutat de dracs, publicat a Tarragona per Arola Edicions, 2012

DRACS DEL GÒTIC

La primera ruta serà pel meravellós barri Gòtic. La seva durada és de dos hores. El punt de trobada serà a Pla de la Catedral i el recorregut inclou: Cases de l’Ardiaca i el Degà, Casa dels Canonges, Museu Frederic Marès, Palau del Bisbe, Palau del Lloctinent, Palau Reial Major, Arxiu de la Corona d’Aragó, Palau de la Generalitat per acabar al carrer de la Boqueria cantonada Rambles.

Si us animeu a fer aquesta ruta comentada teniu més informació  a: http://dragmaycelona.blogspot.com.es/ o mayteduarte62@gmail.com

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.