Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle De Pensament, Paraula i Obra. Narcís Comadira

15 gener 2013 Sense Comentaris

La darrera sessió del 20è cicle de poesia De pensament, Paraula i Obra tindrà com a convidat el poeta Narcís Comadira, en un acte presentat per en Jordi Virallonga que tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoreda dijous 17 de gener a les 20 hores.

Narcís Comadira (Girona, 1942) és principalment poeta i pintor, però també dramaturg, traductor, publicista, crític literari, guionista per a la ràdio i la televisió… Ha publicat llibres d’arquitectura, obres de teatre, llibres de viatges, estudis literaris (el darrer és Paraules alades : papers sobre el sentit de la lletra) i traduccions de grans poetes, com ara Giorgio Bassani, Eduardo de Filippo, Luigi Pirandello, W. H. Auden i Robert Rowell. Algunes d’aquestes traduccions, com és el cas dels Cants de Giacomo Leopardi, han estat abastament premiades. Tot i així, l’obra principal de Narcís Comadira és poètica. D’ençà 1969, en què van aparèixer Papers privats i Amich de plor, ha publicat una vintena de llibres, entre els quals Enigma (1986), premi Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya de poesia i Crítica Serra d’Or; En quarentena (1990), guardonat amb el Premi de la Crítica i el Ciutat de Barcelona; i L’Art de la fuga o Formes de l’ombra, que aplega la seva poesia des de l’any 1966 fins el 2002.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.