Inici » Destacat, Monogràfics, Novetat, Teatre

La Biblioteca Horta-Can Mariner recomana… tres revistes d’arts escèniques: ADE teatro, Artez i Primer Acto

26 desembre 2012 Sense Comentaris

En aquests temps complicats quan moltes revistes especialitzades deixen de publicar-se, volem destacar algunes de les publicacions periòdiques de teatre que mantenen, amb grans esforços, la seva edició en paper. Són revistes que abasten un ampli ventall de temes sobre teoria i pràctica de les arts escèniques a Espanya, Amèrica Llatina i la resta del món.

 

 

 

 

 

ADE teatro

Revista en castellà d’anàlisi teatral. Combina estudis i articles de fons, gairebé monogràfics, amb ressenyes de llibres, entrevistes, notícies d’actualitat nacional i internacional, reportatges sobres festivals i articles d’opinió sobre la situació teatral…

Tot i no tenir versió digital sí que es presenta un resum dels continguts de cada més a la seva web.

ADE:  Revista de l’associació de directors d’escena d’Espanya. Madrid: Asociación de Directores de Escena de España, 1985-

 

 

 

 

 

Artez

Revista en castellà que es publica al País Basc. Entre els seus continguts hi ha articles d’opinió, notícies sobre estrenes i propostes escèniques a nivell nacional i moltes referències a festivals i mostres de teatre i dansa d’Espanya i més enllà; també inclou notícies generals, presentacions de llibres i altres temes destacats de l’actualitat.

A la web d’Artez Blai es poden consultar els darrers números publicats. Aquesta versió digital, és una eina en creixement, molt usada per la comunitat teatral iberoamericana que busca sinergies amb altres projectes per poder créixer més.

Artez canvia la seva periodicitat i a partir del 2013 passarà a publicar-se bimensualment.

Artez: revista de las artes escénicas = Arte eszenikoen aldizkaria. Elorrio: Artez Blai Kultur Elkartea, 1997-

 

 

 

 

 

Primer acto

És la més veterana de les 3 que us presentem, fundada el 1957, ha generat des del seu inici una permanent reflexió crítica sobre el decurs del teatre internacional, amb especial atenció als àmbits llatinoamericà i espanyol. Les diferents etapes viscudes per la història política i la realitat cultural han estat reflectides en aquesta publicació que combina l’anàlisi estètica amb l’atenció a les realitats socials on s’emmarquen les creacions artístiques. Una revista dirigida a un públic, potser, més especialista o a aquell que vol ampliar el seus coneixements en teatre.

Primer acto també canvia la seva periodicitat i passa a ser semestral. A la seva web es poden consultar els sumaris i fer cerques per articles.

Primer acto: Cuadernos de investigación teatral. [Madrid: Primer Acto, 1957]-

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.