Inici » Destacat, General, Novetat, Poesia

La Biblioteca Recomana

22 desembre 2012 Sense Comentaris

Andreu Subirats (Tortosa 1968- ), Viu a Barcelona i a la Fresneda (el Matarranya).  L’any 1989 va publicar juntament amb un grup d’artistes de Tortosa el llibre col·lectiu L’illa dels Bous (ed. La Finestra). Durant la dècada dels 90 i principi del XXI, dóna a conèixer part de la seva obra pòetica en nombrosos recitals i lectures públiques, de vegades acompanyat de músics com Carles Belda, Ramon Faura, Diego Burián o Roger Blavia. L’any 2006 publica  L’ull entorn (ed. LaBreu, Alabatre, 2), llibre escrit a principis dels 90. El 2010 publica la traducció de “Les Balades” de François Villon  (ed. LaBreu, Alabatre, 23), que va rebre  el premi de traducció Mots passants a la millor obra literària traduïda del francès al català l’any 2010. Recentment ha aparegut Galtes de Perdiu (poesia 1986-2012), (ed. LaBreu, Alabatre, 35) que recull bona part de la poesia escrita durant aquests anys. Treballa en un institut del barri de Sant Roc de Badalona i dóna classes de poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona.

 

Galtes de perdiu és un llibre que conclou, més que no pas inaugura, la poesia de Subirats des de 1986 fins al 2010, reescrita i depurada, reorganitzada a partir dels cinc llibres originals, inèdits a excepció d´Ull entorn, esdevingut aquí una segona edició revisada i corregida de L´ull entorn que inaugurava aquesta col·lecció -amb les Cartes de sota mà vintronianes- i que ben aviat es va exhaurir convertint-se en l´introbable.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.