Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… La maledicció d’Alietzer

7 gener 2013 Sense Comentaris

  La maledicció d’Alietzer/Annabel Cervantes. Barcelona: Alisis, 2008

A la botiga d’un antiquari de Barcelona es troba una llosa que podria pertànyer a Abraham Alietzer, un estudiós del Talmud del segle XIV. L’encarregada d’investigar-la és l’epigrafista Elisenda Ponts. El descobriment cridarà l’atenció de Benjamin Cohen, professor de filosofia que forma part de Neftalí, un grup de defensa de la cultura jueva; Desmond Freeman, un coleccionista mil•lionari nord-americà i del rabi Reuben Gershom, que treballa per Departament d’antiguitats d’Israel.

Aquest és l’argument de La maledicció d’Alietzer, llibre d’Annabel Cervantes, escriptora nascuda a Barcelona l’any 1969, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i especialitzada en medi ambient.

La novel•la es desenvolupa principalment al call jueu de Barcelona i al Barri Gòtic, però també tenen protagonisme l’Eixample i Montjuïc.

En definitiva, es tracta d’ una novel•la histórica entretinguda, la trama de la qual servirà per recordar la història de l’assalt al call jueu de 1391 i apropar-nos una mica a la cultura jueva.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.