Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

El mar de la tranquil·litat: Etapa 5

31 desembre 2012 Sense Comentaris

El cinema és un dels entreteniments que tenia el grup d’amics del Àngel, així que acabem la nostra ruta al cinema Dante.

Pàg. 74

(…) No compreníem que les grans estrelles del atracaments i dels atemptats no fossin populars per a la resta de la gent del barri com ho eren els davanters de la Lliga o els actors americans de les dobles o triples sessions del Totxo o dels Verdi, Roxy, Delicias, Selecto i Sanllehy, primer; i després Venecia, Dante i Jaume I. (…)

EL CINEMA DANTE

El cinema Dante estava situat al Passeig de Maragall, número 415, esquina amb el carrer Dante Alighieri i va ser projectat per Antonio de Moragas Gallisà. Es va inaugurar amb retard de dies per qüestions burocràtiques. Era un cinema ampli, amb platea i amfiteatre, que en principi funcionava dijous i caps de setmana, amb especial dedicació a gents d’Horta i barris propers, malgrat que amb posterioritat es van apropar espectadors d’altres barris. El seu propietari, José Ribó Corretja va manifestar que va funcionar bé fins a finals dels anys 80. Es van realitzar notables millores a inicis de la dècada dels 90, però el públic no va respondre. Amb el temps es van fer reformes i va acabant formant part dels multicines.

El 24 de setembre de 1998 va haver la inauguració del complex cinematogràfic amb el nom de Lauren Horta, que té 8 sales i una capacitat de 1165 espectadors.

Font:

Los cines en Nou Barris. Roberto Lahuerta. Arxiu històric de Roquetes. 2012

Font de la fotografia: eltranvia48.blogspot.com.es

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.