Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

El mar de la tranquil·litat: Etapa 0

14 desembre 2012 Sense Comentaris

El mar de la tranquil·litat, de David Castillo

Tornem a proposar-vos rutes per descobrir Barcelona a través dels llibres. Aquest cop hem escollit “El mar de la tranquil·litat” de David Castillo. La història comença quan  després del fracàs de la seva empresa, Angel Varona, per fugir dels deutes amb Hisenda, decideix marxar del seu pís a la Via Augusta a casa dels seus pares a Vallcarca. Allà es retrobarà amb els seus vells amics: Dani Casanellas, Freddy, Eric i Siscu i recordaran diversos episodis de la seva infantesa i joventut al barri.

La ruta la començarem a Vallcarca, seguirem fins al Parc de la Creueta del Coll, continuarem per l’Editorial Bruguera, que avui és el Centre Cívic del Coll, l’ermita del Coll i acabarem al cinema Dante.

 

DAVID CASTILLO

David Castillo  és un poeta, escriptor, i crític literari català nascut a Barcelona  l’any 1961. Va començar a destacar com a poeta la dècada del 1970 amb publicacions clandestines i contraculturals, tot i que la seva primera obra publicada, tota una declaració de principis, va ser la biografia de Bob Dylan, l’any 1992. Tres anys abans havia estat l’antòleg de Ser del segle, que va reunir les principals veus de la generació dels 80. Li van seguir una sèrie de poemaris entre els quals destaca Game over, amb què va guanyar el premi Carles Riba. A continuació va iniciar una etapa com a prosista amb novel·les com El cel de l’infern i No miris enrere, amb bons resultats entre crítica i lectors. La primera va guanyar el premi Crexells a la millor novel·la catalana del 1999. La segona, el premi Sant Jordi del 2001. Ha obtingut tres premis Atlàntida de periodisme i a una antologia de la seva obra poètica a l’italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger. Ha estat organitzador de diferents cicles poètics i fundador i director de la Setmana de la Poesia de Barcelona des del 1997.

David Castillo

D’altra banda, publica articles i ressenyes literàries gairebé des dels seus inicis. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura del diari Avui, actualment El Punt Avui. Va ser director durant 8 anys de la revista Lletra de canvi i ha estat 5 anys professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el jove poeta Marc Sardà va publicar el llibre Conversaciones con Pepín Bello, que va tenir una gran repercussió crítica.

Font: Viquipèdia

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.