Inici » Destacat, Gènere negre, Novetat

La biblioteca de Montbau recomana… “Cabaret Pompeya” d’Andreu Martín, la gran novel·la negra sobre Barcelona

12 desembre 2012 Sense Comentaris

Barcelona ha esdevingut al llarg de les darreres dècades un escenari recurrent al món negre i criminal. Els carrers de la ciutat comtal són el decorat on viuen Pepe Caravalho, Ricardo Méndez, Petra Delicado i tants altres il•lustres personalitats del món detectivesc.  La ciutat i el gènere negre mantenen des de fa força temps un idil•li fructífer.  Ho demostra l’èxit, de públic i mitjans, del festival BCNegra, que creix any rere any. O la quantitat d’autors i lectors fanàtics de tot allò que tingui a veure amb la novel•la negra i policíaca.
Un dels darrers exemples del bon moment de la collita criminal ambientada a Barcelona és l’excel•lent llibre de relats, Matar en Barcelona, on dotze joves autors composaven un relat de ficció a partir de dotze crims reals, molts d’ells recents, i que han tingut lloc a la ciutat.
Ara bé,  quina és la gran novel•la negra sobre Barcelona?
Paco Camarasa, conegut propietari de la llibreria Negra y Criminal i avançat lector i especialista del gènere  (i també, conductor del nostre club de lectura) ho té clar: la gran novel•la negra sobre Barcelona és Cabaret Pompeya, el darrer llibre d’un dels mestres indiscutibles del gènere, Andreu Martín.
L’argument ens transporta a la dècada dels anys vint,  a l’època convulsa de les bombes i dels pistolers. Al so dels tangos de la deliciosa cantant Aurora, els joves Miquel i Víctor coneixen el Fernando, un bandoneonista del Cabaret Pompeya, aquell mític music hall que hi havia al Paral•lel. Tots tres tenen vint anys, son alegres, seductors, amics de la diversió i estan disposats a menjar-se el món, però no són aliens als ideals polítics que respira el seu entorn.  La vida dels tres amics es complicarà quan un d’ells decideixi participar activament en la lluita i portar pistola, iniciant un perillós doble joc.
El fort lligam dels tres protagonistes resistirà les envestides de la Guerra Civil i de la postguerra. No us perdeu aquesta trepidant història, d’agents dobles, comisaris, anarquistes i maquis,  tot un passeig per la història de la Barcelona de la primera meitat del segle XX.

Andreu Martín a Biblioteques de Barcelona.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.