Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Parlem amb… Soledad Fariña a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

13 desembre 2012 Sense Comentaris

La Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoredea rebrà en el marc del programa Parlem amb… a la poetessa xilena Soledad Fariña.

L’autora conversarà sobre la publicació del seu poemari, La vocal de la tierra (Amargord, 2012), amb la poetessa barcelonina Concha García. Els poemes de Fariña, veu destacada de la poesia llatinoamericana actual, formen part de les darreres antologies de poesia xilena.

Dimarts 18 de Desembre de 2012, 19 hores

Sala d’actes, Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoreda

(Activitat gratuïta / Aforament limitat)

Nota biogràfica

SOLEDAD FARIÑA VICUÑA (Antofagasta, 1943) estudià Ciències Polítiques Administratives a la Universidad de Chile, Filosofia i Humanitats a l’Universitat d’Estocolm i és diplomada en Ciències de la Religió i en Estudis de la Cultura Àrab per la Universidad de Chile, on dóna classes de Literatura Universal.

Fariña és una escriptora tardana, que va publicar el seu primer poemari als 42 anys d’edat. Figura en diverses antologies i els seus poemes han estat traduïts i publicats a l’anglès, francès, català i italià.

Fins ara ha publicat els poemaris El primer libro (1985), Albrícia (1988) [publicat en edició bilíngüe català/espanyol sota el títol Albíxera (1992)], En amarillo oscuro (1994), La vocal de la tierra. Antología (1999),  Narciso y los árboles (2001), Dónde comienza el aire (2006) i Se dicen palabras al oído (2007).

Soledad Fariña ha inscrit el seu nom en el selecte grup de dones poetes xilenes. Aquell que en plena dècada dels 80 va gosar reivindicar, a través d’una escriptura de tall experimental, la sexualitat femenina i totes les llibertats que d’allà es deprenen.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.